Thursday, May 31, 2007

Al doilea contact cu organele

S-a intamplat sa fie cu cele moldovenesti. Ale fratilor di piesti Prut. Niste inconstienti au gasit de cuviinta ca Barflai ar fi numai bun pentru a observa alegerile parlamentare din republica sora. Cu comunistii la putere. Asta da prilej de actiune!

Noaptea la Cahul. Impreuna cu ticnitul V. (a carui problema existentiala la 40 de ani este de ce nu l-a intrebat nimeni daca vrea sa se nasca), Barflai colinda un oras in bezna in cautare de obiective turistice deschise. Intr-un final au parcat in fata discotecii "La doua Diane", o casa cu etaj netencuita. Un cetatean aflat intr-o evidenta stare si-a manifestat bucuria la vederea celor doi, agitand bratele si urland "Buox, buox!". A fost depasit cu nepasare martiala. Discoteca avea peretii acoperiti integral de oglinzi in care dansau niste bunoace cu ele insele. Baietii la mijloc, intre ei. Barflai si cu V. analizau productia locala de lichide. Dupa vreo trei ore, Barflai il declara pe DJ "patriot roman" si il cinstea cu cea mai scumpa bere. Dupa multa muzica ruseasca , se auzea in sfarsit si niste muzica de acasa, romaneasca, minunatele manele.

Urmatorul obiectiv a fost "Sauna". Recomandata de catre mamasa de la barul discotecii, DJ si telefonista care a chemat un taxi contra a "sinsi liei". Taximetristul avea o fata de veteran din Afganistan, impenetrabila si atemporala. Incepe ofensiva. "Ce drumuri pline de gropi, cum de voteaza oamenii cu comunistii?". "Dhaaaaa" se catadicseste sa raspunda omu'.

"Sauna" este un fel de pub. Cu buda afara la vreo zece metri, ca mai toate carciumile de pe acolo. Pare-se ca la moldoveni e mare lucru scarbavnic sa te pisi unde bei. Dupa niste beri ucrainiene, Barflai a trecut la vanatoarea de comunisti. Primul intrat in vizor a fost un mosulet cu basca si halat. "COMUNISTULE!" Agitatia politica atrage la masa lui un rus aflat in starea caracteristica natiei. Mare iubitor de comunisti, se ofera sa dea de baut, povestind intr-o moldorusa ca este din Sankt Petersburg. Apoi au intrat militienii, cu Kalasnikoave. Barflai, in picioare, isi manifesta patriotismul: "COMUNISTII SA SUGA PULA. MUIE LA COMUNISTI. TRAIASCA ROMANIA". Rusul, in delir, il pupa. V., galben-verde si pisat pe el mai ca nu plange de spaima. "Esti tampit, taci din gura..." Militienii se uita urat. Rusul intreaba: "Di americani, si zisi?". "SI AMERICANII SA SUGA PULA". Militienii se destind si zambesc. Fac semn cu degetul la buze. Ca-cat. Nicio represiune?

Dimineata foarte devreme, pe strazile Cahulului. "NU VOTATI CU COMUNISTII, NU VOTATI CU COMUNISTII!". Nicio reactie. Dezamagit, Barflai se retrage, neuitand sa se semneze: "NOI SUNTEM ROMANI, NOI SUNTEM ROMANI, NOI SUNTEM AICI..."

Evident, comunistii au castigat.

Update. V. vine cu completari. Pub-ul moldovenesc se cheama, de fapt, "Discovery Sauna". Iar militienii au avut, totusi, ceva de comentat: "Fara vulgaritati".

No comments: